duminică, 14 februarie 2010

Be my ANTI - Valentine!




Iată că a mai trecut încă o zi de Valentine! Anual se întâmplă aceleaşi lucruri: oraşul este plin de inimioare, florăriile şi supermarketurile au promoţii, ursuleţii de pluş sunt tot mai pufoşi, coloraţi şi numai buni de cadou, oferte de excursii romantice peste tot în lume, bijuterii şi bineînţeles televizorul care abundă de emisiuni dedicate acestei zi atât de “speciale”.
Totul este artificial! Este evident faptul că “Ziua Îndrăgostiţilor” a devenit o sărbătoare comercială, iar semnificaţia ei se pierde în exploatarea la care este supusă de companii. Este intrigant mai ales felul în care a luat amploare devenind un veritabil kitch.
Valentine's Day nu creşte doar profitul companiilor, ci şi traficul magazinelor online sau a site-urilor de petrecere a timpului liber. În anii precedenţi, unele site-uri au înregistrat în perioada Zilei Îndrăgostiţilor o creştere a numărului de vizitatori cu până la 50-75%.
În primul rând aş dori să mi se explice de ce sărbătorim noi o zi care nu ne aparţine şi în al doilea rând de ce am avea nevoie de o zi anume, stabilită in calendar, pentru a sărbători dragostea sau pentru a ne arata afecţiunea faţă de persoana iubită?
După părerea mea ar trebui să fim încurajaţi să oferim sau să ne arătăm această afecţiune în fiecare zi sau la orice oră din zi şi din noapte şi dacă simţim nevoia, să facem din ea şi un prilej de sărbătoare. Este trist că aceasta tentă de“ americanizare” ne permite să deformăm conceptul de iubire. Peste tot auzim " Love is in the air", cuvinte valabile doar o zi. În plus tot această zi produce o uşoară depresie multor persoane care nu au un/o iubit/iubită pentru că văzând în jurul lor toată agitaţia se vor simţi oarecum marginalizaţi, trişti, poate chiar invidioşi pe ceilalţi cu pereche. A fost doar o simplă zi, ca toate celalalte care s-a sfârşit. Pe lângă acest aspect am auzit creându-se competiţie între aumite cupluri pe tema preţului cadoului primit de Valentine’s Day ceea ce mi se pare mult peste exagerat.
Este minunat să iubeşti dar să ai propriul tău mod de a o arata şi doar în momentele în care simţi cu adevărat că trebuie!

Cu ocazia aceasta vă propun să vizionaţi un scurt metraj realizat de Tudor Chirilă pe tema Valentine’s Day. Este genial!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu